12/21/2015

Kako preziveti praznike

Stizu nam praznici. Kao i svake godine u vreme praznika oseca se drugacije raspolozenje. Ulice su doterane, a televizija te bombarduje reklamama decijih igracaka, parfema i satova..U medjuvremenu, trgovci zadovoljno trljaju ruke i gledaju kako se opet lepo trosi. Zaslepljeni kupovinom, gubimo iz vida ono sto je zaista vazno: mir, zahvalnost i ljubav. Zasto kupujemo poklone ako ne iz zelje da pokazemo nekom da ga volimo.



                                                                                                         

 Da bude veca ironija-ova praznicna euforija sve vreme nas podseca da budemo dobri. Da oni koji imaju puno podele sa onima koji nemaju. Cini se kao da samo tokom ovog perioda moramo da se ponasamo lepo, jer to se ocekuje. Istina je da se retko pitamo, zasto samo u ovo doba radim ono sto tokom ostatka godine nemam obicaj?

U svoj trci za trosenjem, nismo primetili pravu car Bozica. Esenciju ovog praznika njegovu poruku. Iskoristiti ovo vreme da duboko udahnemo i napravimo presek zivota i sagledamo emocije. Ko smo, kako se osecamo i gde idemo? Kojim ritmom se krecemo kroz zivot.

Poruka Bozica je da pravo bogatstvo lezi u ljubavi i da se najlepsi pokloni prave srcem. Ljubav se ne meri vrednoscu poklona i njegovom velicinom.

Zato nema boljeg momenta za bavljenje pravim vrednostima od praznika koji nam stizu.
Spremni?



Нема коментара:

Постави коментар